Ismail Sabri Yaakob mengadakan pertemuan dengan Anwar Ibrahim, Mohamad Sabu dan Lim Guan Eng di pejabat beliau di Putrajaya .

DATUK Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pertemuan beliau bersama pemimpin parti pembangkang hari ini tertumpu kepada agenda kepentingan rakyat dalam mencari titik persamaan yang terbaik bagi menangani krisis pandemik COVID-19.

Menurut Perdana Menteri, ini demi menjaga nyawa dan keselamatan diri daripada ancaman wabak dan membebaskan rakyat daripada cengkaman ekonomi berikutan kehilangan pekerjaan dan pendapatan.

Katanya, persetujuan bersama turut dicapai dalam memperkasa fungsi Parlimen Malaysia sebagai institusi yang bertanggungjawab dan konstruktif, menyemak dan mengimbang tadbir urus eksekutif supaya lebih telus dan memenuhi kehendak rakyat.

“Saya bersama pemimpin-pemimpin pembangkang juga bersetuju dan memahami peri pentingnya kebebasan badan kehakiman, reformasi institusi dan tatakelola kerajaan yang baik bagi memastikan keadaan yang lebih kondusif untuk rakyat dan negara dalam konteks Keluarga Malaysia,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Baca artikel berkaitan: Covid-19: Ismail Sabri garis dua objektif kurangkan kesan ekonomi

PM tawar pembangkang sertai MPN, Jawatankuasa Khas Covid

Ismail Sabri Yaakob mengadakan pertemuan dengan Anwar Ibrahim, Mohamad Sabu dan Lim Guan Eng di pejabat beliau di Putrajaya hari ini.

Pemimpin yang hadir dalam pertemuan di pejabat Perdana Menteri selama lebih sejam itu adalah Ketua Pembangkang yang jugaPresiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim; Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

“Menjunjung kasih di atas nasihat Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah untuk meredakan suhu politik dalam negara, saya telah mengadakan pertemuan dan perbincangan dengan pemimpin-pemimpin pembangkang bagi merealisasikan titah hasrat Baginda Tuanku,” jelasnya.

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram