Khairy dirakam berbual dengan kakitangan sebuah wad di Hospital Kajang hari ini.

MENTERI Kesihatan, Khairy Jamaluddin hari ini membuat lawatan mengejut ke Hospital Kajang dipercayai bagi meninjau secara lebih dekat permasalahan di premis yang dibina pada 1989 itu.

Menerusi perkongsian hantaran dan gambar pemilik akaun Facebook bernama Rozairi Abd Rahman, Khairy dirakam bertemu dan berbual dengan beberapa kakitangan hospital berkenaan.

Tanpa protokol, Khairy berbual dengan seorang kakitangan Hospital Kajang, hari ini.

Tanpa sebarang protokol, beliau yang memakai baju lengan panjang bewarna kelabu turut dirakam berbual dengan kakitangan perubatan di kaunter wad hospital.

“Yang ni aku hormat.Sempoi YB Khairy Jamaluddin Menteri Kesihatan datang diam-diam ke Hospital Kajang, bawa seorang pegawai, datang hari Sabtu.

“Hujung minggu semua pengurusan tertinggi hospital tiada.Pasti Pengarah hospital pun tak tau Macam ni baru tahu keadaan sebenar Hospital Kajang, ok ke,” tulis Rozairi.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak juga pernah mengadakan lawatan mengejut ke Hospital Kajang pada 2015.

Kunjungan Najib antara lain bagi melihat sendiri persekitaran serta keselesaan di hospital yang dibina pada tahun 1889 itu.

Lawatan itu kemudiannya menyaksikan pembinaan Kompleks Wanita dan Kanak-Kanak, yang merupakan sebahagian daripada projek menaik taraf Hospital Kajang dan dijangka siap pada 2021 dengan kos pembinaan RM304.5 juta.

Pembinaan bangunan tambahan itu dapat mengurangkan kesesakan pesakit di hospital yang telah berusia 129 tahun itu.