PENANTIAN sudah berakhir! Akhirnya yang ditunggu-tunggu telah tiba. Penyanyi muda yang cantik dan berbakat Ziva Magnolya akhirnya dapat merealisasikan impiannya untuk berduet dengan idolanya Rizky Febian dalam single terbaru mereka Terlukis Indah.

Single yang dilancarkan di bawah syarikat rakaman Universal Music Indonesia, adalah karya yang paling dinantikan duet Ziva dan Rizky. Ini disebabkan, kedua-duanya sering bekerjasama untuk menyanyi secara langsung.

Sehingga akhirnya single Terlukis Indah dikeluarkan sebagai tanda terima kasih yang mendalam kepada peminat yang mahukan mereka berkarya bersama. Sebenarnya, Rizky sendiri mahu agar perkara ini dapat direalisasikan sejak tahun lalu.

Terlukis Indah mengambil tema percintaan dengan menceritakan tentang cinta pada pandangan pertama. Kisah ringan yang lumrah berlaku dalam kehidupan cinta ramai orang.

Bermula dari pertemuan pertama, timbulnya perasaan suka, akhirnya bersama dalam satu perjalanan cinta. Sungguh ringkas cerita dan mesej dalam lirik lagu Terlukis Indah.

Lagu ini yang digubah oleh Rizky sendiri mempunyai susunan yang sangat merdu didengar. Pop yang ceria menjadi asas kepada warna muzik yang ditampilkan dalam single berkenaan.

Dengan sedikit sentuhan suasana R n B serta susunan muzik yang groovy ditambah dengan kualiti vokal mereka berdua yang mampu menjadi senjata utama dari segi suara dalam single ini. Pakej yang lengkap dari sebuah karya yang hebat!

Sekadar maklumat tambahan, perjalanan karier Ziva bermula apabila Rizky menemui bakatnya semasa uji bakat Indonesia Idol ke-10 pada 2019-2020.

Pada masa itu, Ziva mendapat undangan khas dari Rizky semasa uji bakat di Jakarta. Dan, pada kesempatan itu Ziva telah membuat Rizky kagum dengan lagu yang dinyanyikannya, Kesempurnaan Cinta milik Rizky.

Keputusan yang tepat kerana Ziva akhirnya berjaya mendapat tempat ketiga dalam acara pencarian bakat tersebut.

Sekarang, dengarkan Terlukis Indah, paduan suara Ziva dan Rizky di semua platform digital penstriman muzik. Masukkan lagu ini ke dalam senarai playlist harian anda. Selamat mendengar, Zivellas!