INDUSTRI tanah air kini kehilangan bintang yang tiada galang ganti, Allahyarham Mohamad Mohamad Khalid atau lebih dikenali sebagai Mamat Khalid menghembuskan nafas terakhirnya pada 24 Oktober lalu akibat serangan jantung.

Allahyarham merupakan seorang pengarah filem dan penulis lakon layar yang terkenal dengan filem-filem komedi seram serta sentiasa mempunyai idea-idea unik.

Kenangan yang ditinggal buat peminat dipotretkan menerusi naskah hebat. Justeru, sebagai tanda penghormatan dan kenangan, TV9 akan menayangkan enam filem arahan Allahyarham menerusi slot Kuasa 3 Malam bermula hari ini sehingga 4 November hadapan.

ROCK, 26 OKTOBER 2021, 9.30 MALAM

Pelakon: Hasnul Rahmat, Que Haidar, Khir Rahman, Sofi Jikan, Pekin Ibrahim

Rock mengisahkan sekumpulan remaja di era tahun 80-an yang bercita-cita mahu jadi terkenal sebagai kumpulan muzik rock. Zack, seorang pemain gitar dengan rakannya, Jijo yang mahir dalam bass, Black seorang drummer dan Amy sebagai vokalis dalam kumpulan itu. Mereka perlu mengharungi pelbagai ujian dan rintangan demi menggapai impian itu.

ROCK OO! 29 OKTOBER 2021, 8.30 MALAM

Pelakon: Que Haidar, Khir Rahman, Sofi Jikan, Pekin Ibrahim

Rock OO! Ialah sekuel kepada filem Rock yang mengisahkan perjalanan sebuah band muzik ‘rock kapak’ yang bernama Rimba Bara yang gigih mencipta nama di persada seni tanah air. Amy Mat Piah (Que Haidar), seorang pemuda yang berpegang kepada prinsip bahawa budak kampung moden tidak akan mudah berputus asa dan berjanji akan membawa kembali ahli-ahli Rimba Bara – Jijo (Khir Rahman), Slash Haji Tapah (Pekin Ibrahim) dan Mi Black (Azmi Black) untuk beraksi!

ROCK BRO, 30 OKTOBER 2021, 8.30 MALAM

Pelakon: Khir Rahman, Sofi Jikan, Pekin Ibrahim, Azmi

Kumpulan band rock, Rimba Bara masih berkecimpung dalam industri muzik yang penuh dengan permainan politik dalaman. Sementara itu, Jijoe bertemu dengan Ratu Rock, Ella di studio rakaman dan terus jatuh cinta dengannya. Demi mengejar cinta Ella, Jijoe sanggup meninggalkan Rimba Rock dan menjadi seorang kontraktor supaya hidupnya lebih stabil. Keputusan Jijoe bakal mengakibatkan perpisahan band Rimba Bara dan konflik mula melanda dalam kalangan ahli kumpulan itu.

ROCK 4: ROCKERS NEVER DIE, 2 NOVEMBER 2021, 9.30 MALAM

Pelakon: Sharwani NS, Hazama, Adam John, Bulan Terry

Ronnie James Dio ataupun juga dikenali sebagai Sharwani Aduha Mat Lahad sedarkan diri selepas koma untuk 20 tahun akibat sebuah kemalangan jalan raya. Dio terkenang masa lampau dimana dia terlibat dalam kumpulan Rimba Bara. Oleh itu, Dio membuat keputusan untuk mendirikan band baharu yang dinamakan sebagai Rimba Bara 2. Namun, Dio berhadapan dengan cabaran apabila trend muzik telah berbeza. Adakah Dio dan rakan-rakan baharunya dapat meneruskan legasi Rimba Bara dengan Rimba Bara 2?

LEBUHRAYA KE NERAKA, 3 NOVEMBER 2021, 9.30 MALAM

Pelakon: Dato’ Awie, Khir Rahman, Shahz Jaszle, Pekin Ibrahim

Lebuhraya Ke Neraka ialah sebuah filem drama seram yang mengisahkan tentang sekumpulan anak-anak muda yang sukakan motosikal berkuasa tinggi dan gemar mengembara merentas desa. Nama kumpulan mereka ialah Rentaz. Ketika dalam satu konvoi ke Betong Siam, mereka telah dibawa ke alam barzakh atau halusinasi dalam alam koma.

LANG BUANA, 4 NOVEMBER 2021. 9.30 MALAM

Pelakon: Azlee Jaafar, Wahid Mohd, Lan Pet Pet, Saiful Apek

Ketika Gunung, Daik dan Bercabang melarikan diri daripada tuan mereka, Orang Kaya Seri Bentan, mereka terjumpa sebuah pekan bernama Lang Buana yang terletak di tepi sungai. Penduduk di situ mengalu-alukan kedatangan mereka dengan acara yang meriah sekali. Ketika mereka bertiga hairan dengan sambutan itu, barulah mereka sedar bahwa penduduk Lang Buana telah salah anggap mereka ialah putera-putera yang ditunggu-tunggu. Malahan, mereka juga diharapkan dapat menyelamatkan Lang Buana dari serangan Sang Nira!


Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram