Shahidan Kassim meraikan kejayaan KL City FC muncul juara Piala Malaysia bersama Penaung KLFA, Tan Sri Annuar Musa dan Datuk Seri Faizal Azumu malam tadi./ Gambar FB Shahidan Kassim

KERAJAAN bersetuju supaya hari Jumaat ini diisytiharkan cuti umum di seluruh Wilayah Persekutuan termasuk Putrajaya dan Labuan.

Perkara ini diumumkan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim menerusi satu kenyataan hari ini susulan kejayaan KL City merangkul kejuaraan Piala Malaysia 2021 semalam.

“Kemenangan semalam adalah pencapaian terbaik buat KL City FC setelah 32 tahun penantian untuk menjuarai Piala Malaysia, yang mana kali terakhir kemenangan adalah pada 1989.

Baca: Bukan hanya penjaga gol – Bojan Hodak

“Justeru, adalah dimaklumkan bahawa kerajaan telah bersetuju supaya hari Jumaat 3 Disember 2021, diisytiharkan sebagai Hari Kelepasan Am Tambahan bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan sempena kejuaraan pasukan KL City FC,” katanya.

Menurut Shahidan, ppengisytiharan Hari Kelepasan Am Tambahan itu dibuat selaras dengan subseksyen 9(2) Akta Hari Kelepasan Am 1951 (Akta 369) bagi Wilayah Persekutuan.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram