Anggota ATM dari Skuadron Kedua Rejiman Askar Jurutera Diraja (RAJD) membantu membina jambatan sementara di Sungai Lui, Hulu Langat.

ANGKATAN Tentera Malaysia (ATM) melalui Tentera Darat Malaysia (TDM) bekerjasama erat dengan Jabatan Kerja Raya (JKR) membina jambatan sementara di Kampung Jawa, Sungai Lui, Hulu Langat.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, jambatan Compact Bailey 200 sepanjang 18.24 meter itu sedang giat dibina selepas jambatan asal runtuh akibat bencana banjir baru-baru ini.

Menurut Hishammuddin, kerja-kerja pembinaan jambatan itu diketuai Leftenan Nur Filzah Ismail bersama seorang pegawai dan 11 anggota Skuadron Kedua Rejiman Askar Jurutera Diraja (RAJD).

Baca artikel berkaitan: Gelombang kedua: ATM atur gerak aset, anggota ke 86 lokasi bantu NADMA

Anggota Skuadron Kedua Rejiman Askar Jurutera Diraja (RAJD) diketuai Leftenan Nur Filzah Ismail membina jambatan sementara di Sungai Lui, Hulu Langat.

“Jambatan Compact Bailey 200 sepanjang 18.24 meter kini sedang giat dibina di Kampung Jawa, Sungai Lui menerusi kerjasama erat antara ATM melalui TDM dengan JKR.

“Jambatan ini akan menjadi jambatan sementara bagi memulihkan laluan perhubungan penduduk di kampung tersebut ekoran jambatan asal telah runtuh akibat banjir baru-baru ini.

“Tahniah dan terima kasih kepada seorang pegawai dan 11 anggota RAJD yang dipimpin oleh Leftenan Nur Filzah,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram