PRIMEWORKS Studios telah berkolaborasi dengan SBS Korea untuk menerbitkan Master In The House Malaysia (MITHM) yang akan mula bersiaran di TV3 mulai 15 Januari depan, setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam.

Bakal bersiaran untuk 10 episod, lima selebriti popular Malaysia iaitu Hael Husaini, Scha Elinnea, Sharifah Rose, Andi Bernadee dan Meyrasam (kumpulan Cassia) akan berguru dengan lapan ‘Master’ disegani dari Korea dan Malaysia.

Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios berkata, MITHM merupakan kolaborasi strategik antara Primeworks Studios dan SBS Korea.

“Terbitan bersama ini telah membuahkan hasil yang sangat memuaskan. Kru penerbitan kami telah menjalani sesi penggambaran bersama-sama dengan pihak SBS selama 10 hari di Korea Selatan bermula hujung bulan Oktober yang lepas.

“Kolaborasi sebegini membawa manfaat besar kepada kami untuk bertukar idea dan menimba pengalaman baharu dalam menyajikan kandungan program yang berkualiti.

“Jutaan terima kasih kepada SBS atas kerjasama baik untuk melancarkan penerbitan MITH dari awal pembabitan. Tidak ketinggalan juga penaja utama MITHM iaitu, CheongKwanJang (CKJ), penaja bersama Lifebuoy dan dikuasai oleh Samsung Galaxy Z Flip3 5G,” katanya.

Barisan selebriti Master In The House Malaysia bersama Datuk Yusof Haslam pada sidang media, baru-baru ini

Pada setiap episod, Hael, Scha, Sharifah Rose, Andi dan Meyrasam akan diperkenalkan dengan seorang ‘Master’ yang disegani dalam industri yang diceburinya.

Tanpa mengetahui siapakah ‘Master’ terlebih dahulu, mereka diberikan cabaran untuk menyiapkan tugasan-tugasan yang diamanatkan oleh Master dalam tempoh dua hari satu malam.

MITHM menampilkan dua Master Korea dan enam Master Malaysia yang mempunyai kepakaran dan kredibiliti dari kepelbagaian bidang.

Son Sung Deuk, koreografer yang mencipta fenomena K-Pop Idol BTS terutamanya koreografi ‘Butter’ yang sedang rancak dalam kalangan Army.

Beliau merupakan pengarah HYBE Performance yang sering memenangi anugerah berprestij di Korea dan mula bekerjasama dengan BTS sejak kumpulan itu diperkenalkan.

Manakala, BamBam, K-pop Idol yang mencipta nama menerusi kumpulan Got7 sejak 2014. Beliau merupakan seorang rapper, penyanyi dan penggubah lagu yang berbakat besar dan sering menghasilkan lagu-lagu yang membolosi carta-carta lagu.

Barisan Master dari Malaysia ialah Datuk Yusof Haslam, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Datuk Rashid Sidek, Sherson Lian dan Usamah Zaid yang merupakan pengarah animasi Ejen Ali.

MITHM menampilkan CheongKwanJang (CKJ) sebagai penaja utama, Lifebuoy sebagai penaja bersama dan dikuasai oleh Samsung Galaxy Z Flip3 5G.

Penonton juga boleh menyaksikan program ini secara strim langsung dalam definisi tinggi (HD) menerusi tonton dan Youtube TV3MalaysiaOfficial. Gunakan #MasterInTheHouseMY untuk menghangatkan perbualan di media sosial!