Perihal selebriti popular Shuib yang tidak menolak untuk berkahwin lagi andai ada jodoh turut memberi tempias kepada bapa tunggal kepada tiga hero, Khairul Abdullah.

Menurut Khairul yang popular dengan gelaran SuperDaddy, apa sahaja keputusan Shuib, biarlah empunya diri yang menentukan.

Tiada soal kubur masih merah atau tidak, andai sudah ketentuan jodoh, siapa kita untuk menolak.

Malah ia bukan bermakna tiada lagi rasa sayang kepada yang telah pergi, namun ada kalanya menitipkan doa adalah lebih baik daripada menimbulkan sebarang spekulasi.

“Ramai pulak orang tag aku kat cerita Shuib nak kahwin tu.

Korang ni pun, biarlah dah jodoh dia. Bukan asbab kubur masih merah ke apa ke, dah jodoh dia. Kita manusia ada keperluan, ada kehendak. Kita ni sejenis spesis yang hidupnya berpasangan untuk saling berkasih sayang dan menjaga antara satu sama lain.

So, doakanlah agar dipermudahkan jodoh dia.

Ada yang decide memang taknak kahwin selepas kematian pasangan. Dah itu decision dia, dia tak usaha untuk cari pengganti. Ada yang masih tak berbelah bahagi kasih sayangnya, tak boleh dah nak bagi hati dia tu pada orang lain, maka dia nak kekal sendiri. Kita hormati juga pilihan dia.

Bersendirian membesarkan anak-anak yang masih kecil bukanlah kerja mudah. Selalu berakhir dengan drama airmata akibat tekanan, kepenatan memikul beban seorang diri. Ada yang kuat dan dapat terus, ada yang decide untuk dapatkan pertolongan dengan cara berkahwin lagi.

Tak kisahlah macam mana pun, asalkan mereka bahagia dan anak-anak terjaga dengan elok. At least kalau salah seorang sakit, ada seorang lagi dapat membantu.

So, tak payahlah korang pergi komen, kecam dia sebab tak sayang arwah. Berkahwin baharu bukan tandanya tak sayang, tak rindu atau tak cinta arwah isteri. Kau tak tahu betapa sayang dan kasihnya dia pada arwah isteri dia. Tapi ini hidup dia, dia tahu apa yang dia perlukan.

Yang dok komen kata kubur masih merah, dok mengecam ni semuanya masih ada pasangan atau belum berkahwin. So diorang tak rasa. Kalau yang ada pengalaman kematian pasangan, diorang lebih empati sebab diorang dah rasa sendiri beban menjadi ibu atau bapa tunggal.

So korang kalau nampak cerita Shuib nak kahwin ni, pergilah komen, tulislah doa. Doalah agar Allah permudahkan urusan perkahwinan beliau dan berikan kebahagiaan yang berpanjangan buat beliau sekeluarga.

Dokanlah juga untuk aku.

Terima kasih.

SuperDaddy.”

Sumber : Khairul Abdullah