DR . MAHATHIR Mohamad bersama isteri, Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali ketika berada di rumah selepas kembali dari IJN.

KEADAAN kesihatan Tun Dr Mahathir Mohamad semakin baik dengan kini beliau masih menjalani proses rawatan pemulihan di Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur. menurut Pejabat Tun Dr Mahathir.

Pejabat itu dalam kenyataan hari ini memaklumkan bekas Perdana Menteri itu telah dibenarkan pulang ke rumah pada 2 Feb lepas dan kemudian kembali ke IJN untuk menjalani sesi fisioterapi dan prosedur perubatan lanjut.

“Yang Amat Berbahagia Tun (Dr Mahathir) dan Yang Amat Berbahagia Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali turut menyampaikan ucapan terima kasih atas doa, ucapan selamat, kiriman bunga dan kad ucapan dari orang ramai,” menurut kenyataan tersebut.

Dr. Mahathir Mohamad kelihatan gembira ketika berbual bersama bersama isteri, Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali – Gambar FB Tun Mahathir.

Pejabat itu turut memaklumkan Dr Mahathir akan terus menjalani rawatan pemulihan dan ketika ini masih dinasihatkan untuk tidak menerima kunjungan pelawat.

Pada 26 Januari, Datin Paduka Marina Mahathir memaklumkan keadaan kesihatan bapanya itu semakin pulih dan telah dipindahkan ke wad biasa.

Sebelum ini, Dr Mahathir dimasukkan ke IJN pada 7 Januari bagi menjalani prosedur perubatan elektif sehari selepas itu dan dibenarkan keluar pada 13 Januari.

Sementara itu, menerusi satu video yang dimuat naik di laman YouTube hari ini, Dr Mahathir memaklumkan sendiri bahawa beliau masih belum pulih sepenuhnya, dan berulang-alik ke rumah dari hospital setiap hari.

DR. MAHATHIR Mohamad membaca surat khabar. – Gambar FB Tun Mahathir

“Saya balik daripada pagi sampai petang, lepas tu saya balik ke hospital kerana masih ada prosedur yang mereka ingin teruskan.

BERITA BERKAITAN Dr Mahathir sekali lagi dirawat di IJN

“Saya ucap terima kasih kepada semua pihak yang telah berdoa untuk pemulihan saya, ramai yang hantar bunga, kad dan sebagainya, untuk itu saya ucap terima kasih,” katanya.

Justeru, Dr Mahathir berharap supaya beliau akan pulih sepenuhnya dalam masa terdekat dan sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang mendoakan kesihatan beliau kembali pulih.

Video berdurasi 1 minit 15 saat berkenaan turut memaparkan Dr Mahathir pulang ke rumah sambil ditemani dan minum bersama Dr Siti Hasmah, selain membaca surat khabar.

VIDEO dari laman web CheDet Official.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram