Gandingan Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani berjaya melangkah ke peringkat akhir Terbuka Switzerland 2022. GAMBAR: Badminton Photo Official

PASANGAN beregu lelaki negara, Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani berjaya menempah tiket ke pusingan akhir Kejohanan Terbuka Switzerland 2022 di Basel.

Pada aksi separuh akhir Terbuka Switzerland yang berlangsung di St Jakobshalle awal pagi tadi, Sze Fei-Nur Izzuddin membenam beregu Indonesia, Pramudya Kusumawardana-Yeremia Erich Yoche Yakob Rambitan 21-18, 21-18.

Di set pertama, juara Kejohanan Terbuka Jerman 2022 itu diikat lebih awal dengan mata 6-6 oleh beregu Indonesia sebelum Sze Fei-Nur Izzuddin berjaya mendominasi perlawanan dengan mencatat kemenangan 21-18.

Baca artikel berkaitan: Sze Fei-Izzuddin rangkul kejuaraan Jelajah Dunia pertama di Terbuka Jerman 2022

Kedua-dua pasangan saling mengejar mata sehingga terikat 14-14 sebelum pasangan beregu negara yang menjadi pilihan kelapan kejohanan melengkapkan kemenangan bersih 21-18 di set kedua.

Sze Fei-Nur Izzuddin dijadual bertemu beregu pilihan keempat kejohanan, Fajar Alfian-Muhammad Rian Ardianto dari Indonesia di pentas akhir yang akan berlangsung 11 pagi waktu tempatan (5 petang waktu Malaysia) hari ini.

Sementara itu, pasangan beregu campuran Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie turut beraksi di perlawanan akhir dan akan membuat perhitungan bersama pasangan Mark Lamsfuss-Isabel Lohau dari Jerman.

— BERNAMA

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram