HAZAMA kembali lagi dengan single terbaru berjudul Rasa Tak Menipu. Lagu baharu ini ditulis oleh komposer dan penulis lirik tersohor, Ajai, dan merupakan usahasama antara Wake The Baby Records dan ISK.MUSIK.

Rasa Tak Menipu berkisar tentang kisah keperihan dan konflik dalam diri yang dihadapi oleh seseorang dalam dunia percintaan.

“Kita semua pernah melaluinya dan faham sangat perasaan tentang kehilangan itu. Lagu ini adalah tentang konflik dalaman yang kita rasa apabila seseorang yang kita cintai berlalu pergi secara mengejut. Kita tak dapat menerima hakikat itu, dan menderita kerananya,” kata Ajai.

Menurut Hazama, sebaik sahaja fasa pandemik tamat, dia terpanggil untuk mengetengahkan isu kesihatan mental kerana beranggapan ianya sangat bahaya.

“Saya amat terkejut apabila mengetahui terdapat pelbagai jenis gangguan mental dan saya juga rasa orang ramai perlu ambil tahu dan kita semua perlu mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang apa yang menyebabkan berlakunya gangguan ini dikalangan kita.

“Gangguan mental ini juga banyak yang menjadi punca kepada masalah keluarga dan rumah tangga, itulah yg kami cuba gambarkan di dalam video muzik (MV) ini,” ujarnya.

MV arahan Ramdhan Che Hassan tersebut memberikan sudut cerita di mana watak Hazama yang pada mulanya tampak segak sebagai seorang penyiasat yang sedang menjalankan tugas untuk menyoal siasat seorang gadis dan bertukar arah secara mengejut.

Konsep tersebut mencerminkan bahawa setiap manusia mempunyai dua sisi berlainan dan setiap pertengkaran di antara pasangan pastinya ada versi yang berbeza.

Rasa Tak Menipu juga merupakan lagu tema untuk drama Epilog 3 Naga yang akan mula disiarkan melalui Awesome TV (Astro Channel 123HD) dari 8 Julai hingga 10 Ogos 2022, setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 7 malam.

Drama tersebut juga menyaksikan Hazama kembali ke dunia lakonan sebagai Khalid, bersama-sama Che Puan Juliana Evans dan Syarul Ezani.

Peminat muzik tempatan boleh mendengarkan Rasa Tak Menipu melalui semua platform strim digital termasuk Spotify, Joox dan Apple Music. MV untuk lagu ini juga boleh ditonton melalui saluran YouTube Universal Music Malaysia.