Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli GAMBAR: Abd Razak Aid

PKR akan menganjurkan konvensyen pilihan raya bermula hujung minggu ini sebagai kempen untuk enam Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

Timbalan Presidennya, Rafizi Ramli berkata, Konvensyen Pilihan Raya Selangor, Pulau Pinang dan Kedah akan diadakan esok, sementara Negeri Sembilan pada Ahad.

“Seterusnya Konvensyen Pilihan Raya Kelantan dan Terengganu akan diadakan pada 21 Januari.

“Saya akan melancarkan konvensyen pilihan raya di semua negeri terbabit,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau sudah memberitahu jentera untuk meneruskan kempen di atas platform parti sebagai PKR dan Pakatan Harapan (PH) untuk mengelakkan penggunaan sumber kerajaan dalam pilihan raya ini.

“Saya akan berkempen dalam siri jelajah yang menggunakan trak seperti sebelum menjadi kerajaan Persekutuan bermula bulan depan,” katanya lagi.

Dalam masa sama beliau menjemput ahli PKR dan sukarelawan untuk hadir ke semua konvensyen pilihan raya negeri hujung minggu ini dan seterusnya pada 21 Januari.

Konvensyen Pilihan Raya Selangor diadakan di Pusat Konvesyen Ideal (IDCC) Shah Alam dari pukul 10 pagi hingga 1 tengahari, sementara Pulau Pinang dan Kedah, ia dianjurkan di SP Plaza, Sungai Petani dari pukul 8 hingga 10 malam.

Seterusnya, Konvensyen Pilihan Raya Terengganu diadakan di Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu dari pukul 9 pagi hingga 1 tengah hari.

Konvensyen Pilihan Raya Kelantan pula akan diadakan di Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Kelantan, Kota Bahru dari pukul 3 hingga 6 petang.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di TikTokFacebookTwitterInstagram & Telegram