DALAM pertemuannya bersama para peminat di Kuala Lumpur pada September tahun lalu, Pamungkas ada meninggalkan kata-kata terkesan di hati para peminatnya. 

Jejaka berusia 30 tahun dengan suara seksi dan bakat yang mengagumkan ini menyatakan bahawa semua orang mempunyai mimpi tersendiri.  Dengan usaha, angan-angan serta mimpi itu boleh berubah menjadi realiti.

Mungkin berkat doa dan pengumpulan doa angan-angan peminat setianya di Kuala Lumpur, Pamungkas hadir lagi menjadikan rindu mereka sebuah leraian realiti. 

Tetapi kali ini lebih hebat dan luar biasa pukulannya kerana lelaki kelahiran Jakarta ini akan bertemu mata dengan peminatnya di sebuah lokasi kegemaran ramai iaitu Zepp Kuala Lumpur. 

Shiraz Projects dengan bangganya membawakan Pamungkas kali ini di Kuala Lumpur dalam sebuah konsert dengan judul NUSA FEST PRESENTS PAMUNGKAS pada 4 Mei depan, pukul 8.30 malam.

Menariknya, Pamungkas kali ini muncul sebagai artis pertama dalam siri NUSA FEST, sebuah festival yang turut akan berlangsung tahun ini dan akan menghimpunkan pelbagai artis dari tiga buah negara. 

“Melihatkan sambutan yang diberikan kepada Pamungkas tahun lalu, pihak Shiraz Projects dengan bangganya membawa vokalis ini bersama bandnya ke sebuah lokasi yang lebih “intimate” dan menjadi idaman setiap pemuzik.

“Saya percaya bahawa lokasi tersebut akan memberikan sebuah persembahan yang kaya dengan bunyi-bunyian yang padat dan visual menarik.

“Ia akan menambahkan galau para peminat menghayati setiap bait lirik dan melodi hasil kreativiti dan kepintaran Pamungkas sebagai pemuzik,” ujar Shirazdeen Karim yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Shiraz Projects.

Pastinya lagu-lagu Pamungkas seperti To The Bone, I Love You but I’m Letting Go, Kenangan Manis, Sorry dan One Only akan dinyanyikan bersama-sama di Zepp Kuala Lumpur kelak dengan sepenuh hati atau pecahan jiwa bagi peminat yang sudah mengunyah lumat setiap bait-bait lirik dan melodi yang sering membikin kacau perasaan mereka.

Manakan tidak, Lagu To The Bone milik Pamungkas diangkat sebagai lagu paling banyak didengar di Spotify dan memecah rekod pada tahun 2021. 

Lagu tetsebut juga menduduki tangga paling lama Lagu Indonesia Top 50.

Jadi untuk menghenyak emosi dan perasaan kalian tahun ini, jangan lupa dapatkan tiket NUSA FEST PRESENTS PAMUNGKAS dengan harga, RM500 (Meet & Greet), RM200 (Diamond), RM150 (Platinum), RM200 (Gold) dan RM150 (Silver). 

Untuk sebarang keterangan lanjut, sila layari www.myticket.asia untuk tempahan tiket.