USAHAWAN dan pelakon cantik, Wawa Zainal memberi kejutan istimewa buat suaminya Aeril Zafrel dengan menghadiahkan sebuah kereta Lamborghini berwarna kuning.

Baru-baru ini Wawa Zainal, 31 atau nama sebenarnya Nur Hawa Binti Zainal Abidin telah berkongsikan di laman Instagramnya satu video di mana dia menghadiahkan sebuah “lambo” untuk suaminya.

Wawa memberitahu dalam kongsian tersebut, kereta berkenaan adalah hadiah atas pengorbanan suaminya yang juga menyifatkannya sebagai tulang belakang sepanjang dia mengharungi liku dalam membina perniagaan sehingga berjaya.

“Sayang hadiah ini tak seberapa kalau dibandingkan dengan segala pengorbanan yang kau buat untuk family kita selama ini.

“Hampir 6 tahun bisnes, wawa rasa this is the time to reward @aeril_zafrel benda yang dia idamkan selama ini.

“Dia la tulang belakang di setiap kejayaan Wawa. Thank you sayang for everything,” ujar wawa di kapsyen.

Wawa sempat bergurau mengatakan bahawa kereta itu disewa dan jangan sampai tercalar.

Bagaimanapun, air mata Aeril tiba-tiba mengalir selepas wawa memberi kejutan buat dirinya dengan menyerahkan geran kereta idamannya itu.

“Sewa satu hari hati-hati tercalar.

“Kau punya kereta!,” kata wawa sambil dipeluk oleh suaminya.

Kongsian tersebut turut mendapat perhatian warganet di ruangan komen yang mengucapkan tahniah dan seronok melihat gelagat pasangan suami isteri itu.

Untuk rekod, Aeril dan Wawa mendirikan rumah tangga pada 2013 dan dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Ahmad Fakhruddin Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, Ayya Soffya,3, dan Muhammad Fahri yang kini mencecah usia enam bulan.