NOAH

YOLO Malaysia dengan bangganya mempersembahkan band rock paling unggul dari negara seberang, Noah yang bakal beraksi dalam sebuah konsert paling ditunggu-tunggu di ibu negara YOLO Malaysia-Noah Live In KL pada 12 November ini di Zepp Kuala Lumpur.

“YOLO Malaysia kini telah bersedia menerobosi lapangan hiburan muzik yang lebih unggul. Setelah enam buah konsert YOLO Live Sessions berjaya dianjurkan dengan membawa aksi-aksi hebat pemuzik tempatan, kini YOLO Malaysia maju setapak lagi dengan membawakan persembahan oleh band terkenal dari luar negara.

“Sebagai permulaan, kami akan bawakan artis-artis dari rantau Asia Tenggara terlebih dahulu, dan buat pertama kalinya dalam sejarah hiburan tempatan, kami mempersembahkan sebuah band ternama dari Indonesia iaitu Noah,” jelas Haniff Hamzah, selaku Penerbit Eksekutif YOLO Malaysia.

Baharu-baharu ini, YOLO Malaysia telah berjaya menganjurkan sebuah konsert rock mantap YOLO Live Sessions: 3 Generasi yang menghimpunkan pemuzik-pemuzik rock berbeza generasi seperti kumpulan Spider, Noh Salleh dan XPDC.

Menurut Ib Harun, Pengasas YOLO Asia, “Rata-rata pengunjung yang hadir ketika konsert tempoh hari berpuas hati dengan persembahan ketiga-tiga ‘otai’ rock terbabit. Masing-masing memberikan persembahan yang memukau dan ‘all-out’ ketika malam konsert.

“Demi menyambung bahang muzik rock itu sendiri, kami bawakan Noah yang mempunyai ramai peminat di Malaysia. Pemilihan Noah dibuat atas dasar kemampuan mereka mengadakan persembahan yang pastinya dapat dirasai setiap pengunjung konsert nanti.

“Ini hanyalah permulaan dan semoga ramai lagi aksi-aksi antarabangsa yang bakal dipersembahkan kelak,” katanya.

noah 22

Kini, Noah dianggotai tiga orang ahli iaitu Nazril Irham atau lebih terkenal dengan panggilan Ariel selaku ‘frontman’ atau vokalis utama, juga merupakan pengubah serta penerbit muzik, Lukman Hakim atau Lukman selaku gitaris serta keyboardist tetap serta anggota terakhir iaitu David Kurnia Albert Dorfel atau mesra dengan panggilan David.

Band yang ditubuhkan pada Ogos 2012 ini turut berbesar hati untuk membuat persembahan di Malaysia bagi menghiburkan peminat-peminat di negara ini.

“Selain mengubati rindu peminat-peminat Noah di sini (Malaysia), bersedia untuk merasai pengalaman luar biasa berada dekat dengan idola legenda rock anda selama 90 minit tanpa henti dengan lagu-lagu hit mereka sepanjang penglibatan dalam industri muzik.

“Pada malam konsert nanti juga, tiga pemuzik profesional akan mengiringi persembahan NOAH dan ada kejutan yang bakal dipersembahkan, jadi kalau hendak tahu apakah kejutan tersebut, kenalah hadir pada 12 November di Zepp KL nanti,” menurut Hamka Mohd Taufik, selaku Penerbit Kreatif YOLO Malaysia.

Pembeli tiket yang bertuah bakal dihiburkan dengan persembahan bertenaga dan memukau dari Noah yang dijangka lebih ‘intim’ kerana itu merupakan pendekatan yang sering diterapkan oleh band ini ketika mengadakan persembahan.

“Sambutan terhadap pembelian tiket amatlah memberangsangkan, terima kasih kepada semua. Jadi buat sesiapa yang tidak mahu ketinggalan pada masa akan datang, jangan lupa untuk melakukan pra-pendaftaran di laman web YOLO Malaysia untuk tidak ketinggalan,” kata Haniff.

Buat makluman semua, sebelum mana-mana konsert anjuran YOLO Malaysia bermula, tempoh pra-pendaftaran telah pun diperkenalkan buat pembeli untuk mendapatkan tiket di peringkat awal, setelah itu baharulah bakinya dijual secara umum untuk semua.

“Kami berharap agar pembeli tiket akan merasai pengalaman yang luar biasa dengan apa yang telah kami rancangkan buat semua yang hadir menyaksikan ketika persembahan Noah itu nanti.

“Semoga pengunjung konsert memberikan kepercayaan penuh kepada kami untuk persembahan yang akan datang di mana kami menjanjikan pengalaman berbeza pada setiap konsert yang akan datang,” ujar Ib.

Pihak penganjur menyarankan agar pembeli mengikuti kesemua platform media sosial YOLO Malaysia bagi mendapatkan maklumat yang terkini.