BOMBA berjaya menyelamatkan seorang kanak-kanak perempuan yang cuba membunuh diri dengan memanjat bumbung lot kedai di sebuah asrama pusat tahfiz dekat Taman Sentosa, Kampar, pagi semalam.
Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia dalam kenyataan berkata, panggilan kecemasan mengenai kejadian diterima pada pukul 8.30 pagi.
Sepasukan 10 anggota dari Balai Bmba dan Penyelamat Kampar telah dikerahkan ke lokasi kejadian bersama jentera.
“Komander Operasi Mohd Hisham Zakarian memaklumkan, kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun itu telah melakukan cubaan bunuh diri dengan memanjat bumbung asrama.
“Anggota bomba mengambil masa beberapa minit untuk memujuk mangsa supaya turun daripada bumbung tersebut,” kata kenyataan itu.
Kanak-kanak tersebut kemudian telah berjaya dibawa turun dalam keadaan selamat.
Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’
Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di TikTok, Facebook, Twitter, Instagram & Telegram

