Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu ketika hadir ke Majlis Pengumuman Keputusan Pilihan Raya ke-15 bagi Parti Perikatan Nasional di Shah Alam, hari ini. GAMBAR: Abd Razak Aid

CALON Perikatan Nasional (PN) bagi kerusi Parlimen Tambun, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu secara positif akur dengan kekalahannya dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

Beliau yang mesra dengan panggilan Peja itu turut menegaskan akan terus berjuang dalam arena politik negara.

Penyandang kerusi Parlimen itu turut memberi bayangan akan kembali semula dengan tekad yang lebih kuat pada masa akan datang.

“Terima kasih warga Tambun yang sudah menjalankan tanggungjawab anda untuk mengundi. Semoga Tambun terus maju bersama Ahli Parlimen baharu.

“Perjuangan ini tidak akan terhenti di sini. Semoga kita bertemu kembali. We will come back stronger! (Kita akan kembali dengan lebih kuat). Insya-Allah,” katanya dalam ciapan di Twitter, hari ini.

Baca lagi: PRU-15: Guna media sosial tarik pengundi muda Tambun – Peja

Ahmad Faizal tewas kepada Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang memenangi kerusi Parlimen Tambun dengan 49,625 undi dalam persaingan sengit.

Ahmad Faizal selaku penyandang kerusi, memperoleh 45,889 undi manakala calon Barisan Nasional (BN), Datuk Aminuddin Md Hanafiah, mendapat 28,140 dan calon PEJUANG, Abdul Rahim Tahir meraih 1,115 undi.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di TikTokFacebookTwitterInstagram & Telegram