Apa erti sambutan Tahun Baharu Cina tanpa makan besar, tak feel raya lah macam tu. Selain tarik Yee Sang dan makan buah oren, tradisi makan besar ini memberi simbolik permulaan yang baik untuk tahun mendatang dan memberi peluang sanak saudara merapatkan hubungan kekeluargaan.

Dan apa yang terhidang, bukan sekadar menu perayaan, namun setiap satunya mempunyai makna tersendiri dalam kehidupan harian. Lazimnya makanan yang dihidang merupakan simbolik kepada kejayaan, umur yang panjang, tuah dan kekayaan.

Walau bagaimanapun dengan kekangan masa dan kesibukan kerja, hidangan air tangan ibu bukan lagi menjadi keutamaan, sebaliknya waktu berkualiti yang diluangkan bersama keluarga. Walau tradisi berubah, namun kasih sayang antara generasi tetap terjalin erat.

Kalau dah berkumpul, 1001 kisah akan mewarnai hari, sedar tak sedar lima jam berbual bergelak ketawa sampai lupa perut mula berkeroncong. Makanannya mana? Nak memasak, banyak persediaan perlu dilakukan. Nak ke restoran, sudah tentu fully booked.

Paling mudah dan senang, tentulah ShopeeFood. Lebih menarik tentulah dengan tawaran penghantaran percuma dan diskaun sehingga 50 peratus. Sebut sahaja menu apa, segalanya terhidang di dalam ShopeeFood.

Dengan kesibukan persiapan balik ke kampung, penyediaan angpao dan mengemas rumah, lapangkan minda dan serahkan kepada ShopeeFood untuk hidangan bersama keluarga.

Until 31st January 2023Free Delivery with RM0 min. Spend.

20 January 2023Super Deals Up to RM21 Off or up to 50% off

21 – 25 January 2023Super Deals Up to RM19 Off

Untuk maklumat lanjut, layari, : https://bit.ly/CNY2023.