Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meluangkan masa menziarah Nurshazrina Suryanto, 15, yang menderita kanser tulang. GAMBAR: BERNAMA

SEORANG remaja perempuan yang menderita kanser tulang tahap empat terkejut apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkunjung ke kediamannya di Pangsapuri Megah Villa di Putrajaya hari ini.

Nurshazrina Suryanto, 15, tidak menyangka hasratnya untuk bertemu pemimpin nombor satu negara itu yang diluahkan kepada beberapa pihak sebelum ini akhirnya didengari dan pertemuan mereka diaturkan oleh Ketua UMNO Bahagian Sepang, Noorazli Said.

“Bersyukur sangat, tidak sangka dapat jumpa PM (perdana menteri), saya ucapkan terima kasih kerana sudi melawat saya sekeluarga walaupun jadual beliau sibuk.

“Beliau amat prihatin, ada tanya pasal kesihatan saya dan kata akan menyumbangkan komputer atau tablet untuk memudahkan saya belajar,” kata remaja tingkatan tiga Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Sepang itu kepada Bernama.

Ismail Sabri meluangkan masa kira-kira setengah jam bersama Nurshazrina dan keluarganya.

Baca artikel berkaitan: Bas elektrik sokong usaha capai neutral karbon 2050 – PM

Bapa Nurshazrina, Suryanto Suradi, 46, pula berkata beliau tidak menyangka hasrat anak bongsunya tertunai jua kerana Nurshazrina sering meluahkan hasrat untuk bertemu Perdana Menteri.

“Perjalanan anak saya masih jauh, banyak lagi rawatan yang perlu dilalui sebab doktor mengesahkan sel kansernya sangat aktif namun dengan pertemuan dengan Perdana Menteri hari ini, ia akan menceriakan anak saya,” katanya.

Bekas pemandu lori itu, yang kini tidak bekerja kerana menjaga anaknya sepenuh masa, berkata kos rawatan Nurshazrina di Hospital Kuala Lumpur ditanggung sepenuhnya oleh Lembaga Zakat Selangor di samping bantuan lain yang diterima.

Selepas menziarah Nurshazrina, Ismail Sabri singgah ke pasar malam yang terletak berhampiran pangsapuri itu.

— BERNAMA

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram