Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Tunku Hajah Azizah Maimunah Iskandariah berkenan berangkat ke Bazar Ramadan Satok, Kuching hari ini./Gambar Fb Istana Negara

YANG di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini berkenan berangkat ke Bazar Ramadan Satok di Kuching.

Keberangkatan Al-Sultan Abdullah ke bazar berkenaan pada 3.30 petang itu diiringi oleh Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Ketibaan Seri Paduka Baginda berdua disambut Premier Sarawak Tan Sri Abang Johari Tun Openg dan Menteri Pelancongan, Industri Kreatif dan Seni Persembahan Sarawak Datuk Seri Abdul Karim Rahman Hamzah.

Kehadiran Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah itu juga menjadi tumpuan pengunjung serta orang ramai yang hadir ke bazar berkenaan.

Dalam kunjungan kira-kira 30 minit itu, Seri Paduka Baginda berdua berkenan membeli pelbagai juadah berbuka puasa selain beramah mesra bersama peniaga.

Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Tunku Hajah Azizah Maimunah Iskandariah berkenan berangkat ke Bazar Ramadan Satok, Kuching hari ini./Gambar Fb Istana Negara

Baca: Agong, Permaisuri berbuka puasa di padang bersama warga Kuantan

Peniaga air, Afiezul Samit, 25, berkata beliau tidak menyangka Al-Sultan Abdullah berkenan ke gerainya untuk membeli Air batu campur (ABC) yang dijualnya.

“Saya tidak sangka Tuanku (Al-Sultan Abdullah) singgah dan beli ABC saya. Tuanku tertarik dengan air pelbagai jenis dan warna yang saya jual,” katanya.

Seri Paduka berdua yang dalam lawatan dua hari ke Sarawak bermula hari ini, dijangka menghadiri Majlis Berbuka Puasa dan Santapan Malam di Masjid Jamek Negeri Kuching malam ini.

— BERNAMA