BEREGU lelaki negara, Goh Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani menampilkan aksi cemerlang untuk mara ke separuh akhir Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia 2022 di Axiata Arena Bukit Jalil, Kuala Lumpur, hari ini.

Pada saingan suku akhir, sokongan padu ribuan penyokong sendiri membantu membangkitkan semangat juang beregu nombor 12 dunia itu untuk menundukkan juara Terbuka Indonesia, baru-baru ini, Liu Yu Chen-Ou Xuan Yi dari China.

Ibarat ulangan final Terbuka Jerman 2022, Mac lalu,  pasangan China itu gagal membendung permainan bercorak serangan dan pantas oleh wakil tuan rumah dengan menyaksikan beregu negara memiliki kelebihan selesa 13-5 sebelum melengkapkan set pertama 21-11.

Bagaimanapun, set kedua bertambah sengit selepas kedudukan terikat 20-20 sebelum ‘drop shot’  oleh Sze Fei membantu beregu negara mengesahkan slot separuh akhir dengan kemenangan 22-20.

Pada Terbuka Jerman, beregu negara meraih gelaran sulung kejohanan Jelajah Dunia apabila menewaskan gandingan baharu China itu, 23-21,16-21, 21-14.

Pada saingan separuh akhir esok, beregu negara bukan pilihan itu bakal berdepan dengan pemenang antara beregu profesional negara, Yew Sin-Teo Ee Yi dan pilihan keenam, Fajar Alfian-Muhammad Rian Ardianto dari Indonesia.

  • BERNAMA

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram