JABATAN Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) hari ini mengeluarkan amaran ribut petir, hujan lebat dan angin kencang di kebanyakan negeri sehingga 5 petang ini.
MetMalaysia dalam kenyataan memaklumkan amaran itu melibatkan Kedah (Kuala Muda, Kulim dan Bandar Baharu), Pulau Pinang (Seberang Perai Utara, Seberang Perai Tengah dan Seberang Perai Selatan) dan Perak (Kerian, Larut, Matang Dan Selama, Kuala Kangsar, Manjung, Kinta, Perak Tengah, Kampar, Bagan Datuk, Hilir Perak, Batang Padang dan Muallim).
Amaran sama turut dikeluarkan bagi Terengganu (Hulu Terengganu, Dungun dan Kemaman), Pahang (Kuantan, Pekan dan Rompin), Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.
Keadaan sama turut diramal melanda Negeri Sembilan (Seremban, Port Dickson, Kuala Pilah dan Rembau), Melaka, Johor (Tangkak, Segamat, Muar, Batu Pahat dan Kluang) serta Sarawak membabitkan Sibu (Kanowit), Kapit (Song dan Belaga), Miri dan Limbang.
Selain itu, di Sabah melibatkan Pedalaman (Sipitang, Tenom, Kuala Penyu, Beaufort, Nabawan dan Keningau), Pantai Barat (Papar), Tawau (Tawau) dan Sandakan (Tongod).
— BERNAMA
Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’
Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di TikTok, Facebook, Twitter, Instagram & Telegram

