Ini senarai barang wajib yang mesti beli bila masuk kedai ‘berhantu’. Ala kain kayangan pun ada.

0
3717

Memang tak pernah habis cerita setiap kali berkunjung ke kedai ‘berhantu’ ini. Dalam senarai ada lima barang, sekali keluar penuh 10 beg di tangan. Memang hebat penangannya.

Dan kali ini, Normalili Idris berkongsi senarai barangan yang wajib dibeli terutamanya bagi surirumah dan untuk anak-anak yang bakal memulakan sesi persekolahan tidak lama lagi.

Kalau pergi ke bahagian dapur, memang rambang mata dibuatnya. Kain ala kayangan pun ada, cuma pada harga mampu milik.

“Sis dah tambah lg 22 barang dlm list… moga bermanfaat, lps PKP boleh serbu eco terdekat.. Kalau x jumpa boleh tanya staff sbb kdg2 brg masih dlm kotak.. atau boleh beli di ECO Shoppee juga. Peringatan!!!! Kedai ni nama asalnya kedai SAKA… Masuk dlm baca bismillah dulu.. ada yg 2 jam baru jumpa jln keluar..Gaisss check item yg last sekali tu WAJIB beli tau…comey angat…Sis Nak share barang2 viral di ECO… brg VIRAL & Fungsinya… dulu eco org anggap brg2 kurang kualiti. But now semua serbu sampai brg pun licin. Sis mula2 pergi xde ilmu, abis dekat rm300, Tp brg viral x beli pun.. Sbb x tau…last2 repeat bbrpa kali… baru laaa jumpa brg yg Nak Di cari.. Kalau Masuk sini terus cari kain kayangan rm2.10- cleaning agent- cleaning cloth- cleaning sponge- anti oil cleaning cloth.”

Cukup susah nak dapatkan stok. Berkesan dan menyerap air.
3 serangkai… paling viral yang kuning tu, berkesan cuci dapur, kipas, dashboard Kereta
Sedap dan berbaloi.
Wajib. Paling sesuai lap dapur berminyak. Bakers dan tukang masak wajib beli.
Pensel 2B. Pekat dan sesuai untuk anak-anak
Rendam untuk kembangkannya. Sangat menyerap air, sesuai untuk air tumpah.
Tandas lebih wangi.
Viral and almost tiada stok. Untuk rambut gugur.
Pencuci mesin basuh.
Yang minat gardening boleh beli.
Hiasan dinding.
Ala kain kayangan. Basahkan dan boleh bersihkan dinding atau apa sahaja. Baca label
– cleaning agent
– cleaning cloth
– cleaning sponge
– anti oil cleaning cloth
Boleh berenang dalam air, tak perlu pakai bateri.
Milkbooster, sesuai untuk ibu yang menyusukan anak.
Sesuai untuk perokok, putihkan gigi.
Pencuci toilet bowl tapi kena handle with care. Pakai mask sebab dia berasap selepas picit atas surface mozek. Better guna untuk toilet bowl sebab takut mozek terhakis. Boleh juga gunakan untuk sinki tersumbat.

Sumber : Facebook Normalili Idris