Tutorial sinematik
Ari Wibowo bersama beberapa teknik tutorialnya yang mencuit hati.

PERCAYA atau tidak video pendek tutorial sinematik seorang TikToker bernama @ariwibowo332 ini ditonton hampir 60 juta kali dengan teknik begitu “hebat” dan amat sukar dipercayai seolah-olah terlalu “dasyat” sekali.

Malah video berkenaan berjaya memperoleh sebanyak 4.6 juta tanda suka, boleh dikatakan sebagai salah satu video tutorial sinematik paling power dan berjaya memukau ramai orang.

Lihat sahaja kepada gaya dan teknik Ari Wibowo, anda pasti tidak percaya teknik yang digunakan terlalu memukau sehingga ramai tidak sabar untuk melihat hasil kreativiti dia.

Bermula dengan memegang telefon secara terbalik, Ari Wibowo menyusuri kawasan tali air sebelum bertindak mencelup peranti itu ke dalam air lalu mengocaknya beberapa kali.

Dia kemudian merakam kawasan rumput berhampiran sebelum melempar telefon di tangan ke udara dan menyambutnya kembali.

Baca artikel berkaitan: Menentang hukum belah durian, lelaki ini ‘diserang’ netizen Malaysia

Teknik sinematik kemudian diteruskan dengan rakaman secara pelahan, lalu dilibas pokok bunga liar beberapa kali dan disusuli dengan teknik zum masuk dan keluar secara bertalu-talu.

Ari Wibowo turut merakam tiang elektrik secara menegak ke atas sebelum bertindak memanjat sekali tiang itu.

Video tutorial itu kemudian disudahi dengan syot sudut rendah di kawasan rumput sebelum dia bertindak mencampak telefon pintar ke satu kawasan tanah.

@ariwibowo332

#fypシ #fypシ゚viral #fypシ゚viral🖤video #lucu_ngakak #YangPertamaPasKenyalnya #tiktok #lucubanget tutorial cinematik,#cinematic

♬ original sound – Ari Wibowo

Rata-rata yang menonton video itu ingin melihat hasil yang dirakam Ari Wibowo, dan selang dua hari selepas itu lelaki itu bertindak memuat naik video yang siap diedit.

Namun, ramai yang kecewa melihat hasilnya, dan ada yang meninggalkan komen seolah-olah melihat filem perang dunia kedua.

Malah ada yang sudah menjangkakan hasilnya dan ternyata ia benar-benar betul.

“Sememangnya sudah jangka hasilnya begini,” kata @ Random Karma793.

Video kedua Ari Wibowo yang menunjukkan hasil kreativitinya kini sudah lebih dua juta kali, dan walaupun jauh lebih sedikit daripada yang pertama ia tetap mencuit hati pengguna yang berkunjung ke laman TikTok lelaki itu.

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram