MARI bersedia untuk persembahan yang menakjubkan kerana Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM) telah mengumumkan barisan penyampai dan persembahan artis bagi Anugerah Industri Muzik ke-23 (AIM23)

Dengan tema ‘Glam & Sophisticated’, AIM23 bersedia untuk menawan, menghiburkan dan mempesonakan dengan barisan artis baru dan bernama yang mapan dan menakjubkan termasuk Datuk Seri Siti Nurhaliza, Hafiz Suip, Ernie Zakri, Amir Masdi, Insomniacks, Naufal dan Nuha dan Vanessa Reynauld.

Malah, penyanyi popular Indonesia, Keisya Levronka juga akan menerangi pentas untuk menggembirakan peminat Malaysianya.

Persembahan mendesis yang akan merangkumi pelbagai genre muzik termasuk pop, rock, dance dan balada akan memastikan penonton terpaku pada skrin sepanjang siaran langsung yang dijangkakan selama tiga jam.

Penonton juga akan dapat menyaksikan ketibaan glamor oleh pelbagai artis yang menghiasi acara di siaran langsung Karpet Merah sebelum pertunjukan langsung.

“Selepas sekian lama menyepi, AIM kembali untuk mengiburkan peminat muzik Malaysia dengan persembahan muzik secara langsung yang diharapkan daripada AIM oleh penonton.

“Kami berusaha untuk terus mempamerkan bakat, lagu dan persembahan secara langsung terbaik untuk meningkatkan kualiti persembahan anugerah ini.

“Jawatankuasa penganjur AIM bersama Astro sebagai penyiar rasmi telah menilai dengan teliti dan memilih barisan persembahan artis dan penyampai tahun ini bagi memastikan penonton terhibur sepenuhnya,” kata Rosmin Hashim, Pengerusi Jawatankuasa Penganjur AIM23 dan RIM.

Personaliti TV popular, Sherry Alhadad, Awal Ashaari dan Azad Jazmin akan dihimpunkan sebagai hos bersama acara utama itu.

Trio yang dinamik dan menghiburkan ini pastinya akan menyuntik jenaka lucu supaya penonton tidak kering gusi sekaligus menghidupkan suasana persembahan anugerah yang bergemerlapan ini.

Merakam temu bual artis glamor di ‘Karpet Merah’ secara langsung adalah tidak lain daripada Keanu Azman yang sentiasa berkarisma daripada kemasyhuran Hitz dan hlive! Dan juga jelitawan Isha Norsham dari ERA.

Datuk M. Nasir, Ziana Zain, Khai Bahar, Wany Hasrita, Jaclyn Victor dan Datuk Adi Putra adalah antara penyampai yang popular untuk malam gemilang anugerah tersebut.

“Ini adalah kelebihan kami dan Astro memastikan hiburan terbaik akan dipersembahkan pada salah satu malam acara muzik terbesar.

“Berulang kali, kami telah mempersembahkan hiburan terbaik terutamanya rancangan LIVE termasuk Gegar Vaganza, Big Stage dan Anugerah MeleTop Era.

“Setiap tahun dan acara, kami akan meningkatkan penanda aras apakah “standard” untuk rancangan LIVE termasuk persembahan anugerah.

“AIM23 adalah satu lagi contoh di mana Astro akan mempamerkannya dengan persembahan hebat daripada penyanyi-penyanyi terkenal tanah air, vokal yang mantap dan baru yang telah memberi kesan besar sejak beberapa tahun lalu.

“Kami menghimpunkan vokal “power” seperti Siti Nurhaliza, Liza Hanim, Ella, Nikki Palikat dan Aina Abdul dalam satu malam, di pentas yang sama,” kata Norzeha Mohd Salleh, Ketua Saluran Astro Ria, Prima dan Warna.

Rancangan anugerah AIM23 akan diadakan pada 11 September ini di Auditorium MBSA, Shah Alam bermula dengan siaran langsung ‘Karpet Merah’ pada pukul 8.30 malam, diikuti dengan siaran LIVE AIM23 pada jam 9.00 malam, secara eksklusif di Astro RIA dan Astro RIA HD ( Saluran 104), penyiar saluran rasmi untuk AIM23 dan disokong oleh rakan radio rasmi, Astro Radio.