HANTARAN berbaur sindiran aktres Puteri Sarah Liyana di ruangan komen media sosial Bella Astillah meraih perhatian netizen.
Puteri Sarah atau nama sebenarnya, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin yang meninggalkan komen pertanyaan “Awak pandai menangis tak?” didakwa sebagai gurauan kasar yang ditujukan kepada Ruhainies.
Sehingga kini, komen tersebut mendapat lebih 7,000 tanda suka daripada warganet selain turut meninggalkan komen melucukan.
“Tak boleh nak nangis nanti mekap luntur
“Depan Melodi saja, depan kamera tak pandai.
“Penyondol tu memang tak boleh menangis sebab takut tepung gomak cair tu saja sebabnya,” tulis netizen.
Pagi tadi, Aliff dan Ruhainies mengaku tidak bersalah di hadapan hakim atas pertuduhan khalwat yang berlaku di kondominium di ibu negara pada 9 Mac lalu.
Menerusi temu bual bersama media, Ruhainies atau nama sebenarnya, Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, 32, mengakui tidak pandai berlakon sekali gus enggan menitiskan air mata depan kamera semata-mata hendak menunjuk-nunjuk.
“Saya senyum sebab nampak rakan-rakan media dekat sini, saya teruja setelah sekian lama tak berjumpa kalian semua.
“Saya bersyukur sebab kalian sudi datang pada awal pagi untuk mengikuti prosiding hari ini,” katanya.

Penulis merupakan Pengarang URTV di UtusanTV. Mempunyai pengalaman luas selama lebih 10 tahun dalam dunia kewartawanan sama ada media cetak mahu pun digital.
Sebelum menyertai UtusanTV pada tahun 2021, penulis pernah bertugas di beberapa syarikat media cetak dan portal lain sejak tahun 2014.
Sepanjang kerjaya, penulis mempunyai kemahiran menulis dan membuat liputan tentang pelbagai isu terutama perkembangan indsutri seni hiburan dalam dan luar negara.

