Tangkap layar rakaman memaparkan aksi seorang lelaki mempertikaikan tugas saman yang dikeluarkan anggota trafik.

POLIS membuka satu kertas siasatan berhubung penularan klip video memaparkan seorang lelaki menghalang anggota polis trafik menjalankan tugas rasmi.

Kejadian terbabit berlaku di lokasi Persiaran Kewajipan, Subang Jaya pada pukul 10.30 pagi, Jumaat lalu sewaktu anggota trafik menahan pemandu kereta Volvo yang tidak mengikut peraturan nombor pendaftaran.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, pengadu yang merupakan anggota polis trafik berusia 41 tahun, membuat laporan berhubung kejadian terbabit pada pukul 6.56 petang kelmarin.

Beliau berkata, pengadu telah menerima sebuah rakaman klip video berdurasi seminit memaparkan seorang lelaki bertindak merakam semasa pengadu sedang mengambil tindakan saman terhadapnya.

“Pengadu telah memberikan penjelasan tentang kesalahan yang dilakukan dan saman Pol. 257 dikeluarkan kepada suspek,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

@utusantvofficial

Kejadian berlaku di Persiaran Kewajipan, Subang Jaya pada pukul 10.30 pagi, Jumaat lalu. #fyp #beritaditiktok #trendingnewsmalaysia

♬ original sound – UtusanTV – UtusanTV

Baca artikel berkaitan : Polis siasat video tular anggota trafik kasari lelaki

Jelasnya, tindakan suspek merakam secara sembunyi itu telah menjatuhkan imej Bahagian Siasatan Penguatkuasaan Trafik Subang dengan mempertikaikan tindakannya.

Sehubungan itu, polis menasihatkan orang ramai yang mempunyai maklumat untuk tampil memberikan kerjasama dengan menghubungi Pegawai Penyiasat, Inspektor Shahroom Rohaizzad Abd Samad di talian 014-8101614 dan segala identiti pemberi maklumat akan dirahsiakan.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram