Antara peserta yang menyertai kejohanan IPSC PDRM 2022 yang dianjurkan KMSS berlangsung di Lapang Sasar KMSS, Putrajaya sebelum ini.


PERTANDINGAN Menembak Piala DSS 2022 yang akan diadakan di Putrajaya pada 4 September ini bakal menjadi medan terbaik penggemar aktiviti sukan menembak untuk berentap merebut piala kemenangan.

Pengarah Program, Mohamad Hamdan Abu Bakar berkata, ia kerana peserta pertandingan itu akan berentap dalam tiga kategori.

Jelas beliau, kategori yang akan dipertandingkan adalah Stage Challenge, Side Arms dan Falling Plate.

“Peserta hanya dibenarkan menggunakan senjata jenis 9mm caliber, caliber 40 dan revolver.

“Hadiah terkumpul bagi kategori Stage Challenge dan Side Arms adalah sebanyak RM2,400 manakala pemenang bagi Falling Plate akan membawa pulsing RM1,000,” katanya kepada UtusanTV.

Baca lagi: IPSC PDRM 2022: UTK juara Piala Ketua Polis Negara

Pertandingan Menembak Piala DSS 2022 akan dilangsungkan pada 4 September ini anjuran Kelab Menembak Sasaran Shapadu (KMSS).

Penganjuran pertandingan itu tertakluk kepada terma dan syarat, operasi standart prosuder Covid 19 serta hanya terbuka kepada pemegang lesen senjata api yang sah.

Dalam pertandingan tersebut, KMSS juga akan memperkenalkan penembak-penembak yang akan mewakili Malaysia ke kejohanan antarabangsa di Thailand.

Jadikan UtusanTV ‘shortcut’ muka depan telefon anda!
Ikuti langkah ini:
Langkah 1: Layari utusantv.com
Langkah 2: Klik pada logo UtusanTV di bahagian atas skrin
Langkah 3: Klik pada 3 titik di penjuru atas kanan (atau penjuru bawah kanan) telefon anda
Langkah 4: Klik ‘Add to Homescreen’

Jangan lupa ikuti akaun media sosial kami di FacebookTwitterInstagram & Telegram